Jouw zelfstandige leven begint hier! Ben jij er al klaar voor?

Op een gegeven moment moet je zelf zaken gaan regelen. Om aan je toekomst te werken moet je verschillende keuzes maken en heb je veel dingen te regelen.
Maar hoe dan? Ook al heb je er misschien veel zin in, er komt best wel wat bij kijken. Alles is misschien nieuw voor je en dat kan soms best ingewikkeld zijn. We hebben goed nieuws! Je staat er niet alleen voor! Kun jij je Life Skills nog iets verbeteren? Kom dan naar het jongeren event

LIFE SKILLS

Zaterdag 29 september
13:00 – 17:00 uur
Stadhuis – Forum (Stadhuisplein 1)
Gratis entree

Op Life Skills vind je een informatiemarkt, diverse workshops en de mogelijkheid om vragen te stellen aan experts.

***LIVE PERFORMANCE***

Maar life performance mogen natuurlijk niet ontbreken.

13:00 uur kom luisteren naar Natasja! Zij kan prachtig zingen
14:00 uur T-Dupp komt rappen op Life Skills
15:00 uur Workshop beatboxen onder leiding van Core Ekhart (onlangs meegedaan aan de Nederlands kampioenschappen beatboxen)
16:00 uur Tomo Nokai geeft een demo Karate

Dit wil je niet missen!
Om 14:15 uur zal wethouder Groeneveld Life Skills officieel openen.
Hierbij wordt ook de ‘Digidingen-desk’ gelanceerd. Een nieuwe plek in het Forum waar je hulp kunt krijgen bij het aanvragen van je paspoort, Digi-D, Rijbewijs, Stuffie, Studentenreisproduct en nog veel meer dingen die soms lastig zijn om aan te vragen.

Nieuwsgierig geworden? Check hieronder het programma!

#Digitaal

Leer programmeren, je eigen sleutelhanger of naambordje graveren of een eigen huisdecoratie maken van ijzerdraad in het E- Lab.

#Geldzaken

Heb je hulp nodig bij je geldzaken? Doe mee aan de gratis workshop ‘grip op je geld’ van Humanitas Thuisadministratie Leer hier alles over inkomsten, uitgaven, budgetteren, inzichten en overzicht, vaste lasten, schulden en meer.

#Wonen

Hoe kom ik aan een woning? Woningcorporatie De Goede Woning kan je alles vertellen over het inschrijven bij Woonnet -Haaglanden. Ook zullen zij al je vragen beantwoorden over het vinden van een woning.

#Rechten

Hulp nodig bij het schrijven van een brief of bezwaar aan je vervelende huisbaas of leidinggevende op werk? De Kinder- en Jongerenrechtswinkel staat voor al je juridische vragen klaar op Life Skills.

#Vrijwilligerswerk

Wil jij je handen uit de mouwen steken en je medemens een handje helpen?
ZoSamen kan je info geven over vrijwilligerswerk, mantelzorg of cliënt ondersteuning voor/ door jongeren, volwassenen of ouderen.

#Beroepskeuze

Heb je nog geen idee wat je later wilt worden? Het Leerwerkloket schiet je te hulp! Kom naar Life Skills en doe bij het leerwerkloket een beroepskeuzetest.

#Startkwalificatie

Geen startkwalificatie, wat nu? Het RMC geeft je advies over scholing, werk of bieden je begeleiding op je huidige opleiding.

#CV check #profielfoto’s

Wow … toffe baan, ik ga solliciteren! Maar hoe moet dat eigenlijk?
De werkacademie schiet je te hulp. Laat je CV checken en doe mee aan de workshop ‘ hoe presenteer ik mijzelf’? Zeer handig voor het vinden van een baan, of een BBL-plek of stage

Ook tof: Je kunt een professionele profielfoto laten maken voor je CV of Linked-in. En dat allemaal gratis!

#Werk en stage

Op zoek naar een nieuwe baan, BBL plek of stage? Het werkgeversservicepunt kan je hierbij helpen!
Ze hebben niet alleen vacatures maar geven ook tops en tricks om een toffe baan te vinden.

Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? En vind je het fijn als iemand met je meedenkt? Met JobHulpMaatje kom je verder! Samen werkt het!

#Music

En natuurlijk is er ook muziek!! Wil jij een instrument uitproberen, beats maken, rappen, draaien , drummen of zingen? Kom dan langs bij het Make Music Project! Wil je Make Music vaker doen? Meld je tijdens Life Skills dan aan en volg vijf gratis lessen

#Alcohol #drugs #gamen

Een blowtje op zijn tijd of iets te veel bier of baco.. is dat nou schadelijk voor je? En ga jij hard op een pilletje … welke soorten drugs zijn er allemaal. Hoe zit het eruit en wat doet het met je? Check het bij de informatiestand van Indigo. Maar proef ook eens de happy drinks bij de stand van AA. Die wil je zeker niet overslaan.

#18+checklist

Het JIP is natuurlijk ook van de partij! Check de 18+ checklist en regel je shit! Best veel wat je moet regelen als je 18 jaar wordt. Maar het JIP biedt je hulp! Neem dan ook gelijk de geld en wonen krant mee voor alle woontips en win diverse prijzen.

#Veilig vrijen

Dit wil je niet missen….. probeer de lovebox en check de anticonceptiekoffer.

#Taal en sportmaatjes

Ben jij nog niet zo lang in Nederland en wil jij je toekomstdroom waar maken en kun je daar wel wat steun bij gebruiken. Op Life Skills vind je de taalcoaches van Piëzo Taal & Toekomst die je kunnen helpen bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Ook hebben zij sportmaatjes die samen jou op zoek gaan naar een leuke sportclub voor jou!

Dit wil je toch niet missen! Kom 29 september naar Life Skills. See you there!