Beste docent/ professional,

Wat leuk dat u onze website bezoekt en bent uitgekomen op de pagina over onze lesbief over het JIP! Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor een leuke en leerzame kennismaking met JIP Haaglanden, horend bij onze lesbrief.

Waarom een lesbrief van JIP?

Informatievaardigheden en kritisch denken zijn belangrijke vaardigheden voor de eenentwintigste eeuw. Het Jongeren Informatie Punt maakt al ruim 25 jaar betrouwbare informatie beschikbaar voor jeugd en jongeren. Was begrijpelijke informatie in het verleden schaars, nu worden jongeren overspoeld met informatie. Via allerlei kanalen, zoals sociale media, nieuws sites en whatsapp-groepen wordt informatie ‘gepusht’. Veel jongeren blijken moeite te hebben met het vinden en onderscheiden van juiste informatie, terwijl zij juist tussen hun 12e en 27e jaar veel belangrijke beslissingen nemen. Op basis van juiste informatie kunnen jongeren zelf keuzes leren maken.

Het JIP helpt hen hierbij. Helpt u ons door onze korte introductie les over het JIP aan uw leerlingen te geven?

Aan de slag!

Om van start te kunnen gaan met de lesbrief dient u zich hiervoor aan te melden middels het aanmeldformulier. U ontvangt dan een e-mail met alle nodige materialen en filmpjes om met uw groep te bekijken.

Lesbrief aanvragen

Vervolgens kunt u samen met uw groep leerlingen of jongeren de introvideo van het JIP bekijken. Dit filmpje geeft een kijkje in het JIP, wat we doen en wie wij zijn. Hierna kunt u aan de slag met de lesbrief.

Vragen?

Heeft u nog vragen na het lezen van de instructies? Neem dan gerust contact met ons op.

Per e-mail of bel ons nu .

Veel plezier met de kennismaking met JIP!

Evaluatie

Hoe is de lesbrief bevallen? Wij zijn natuurlijk erg benieuwd en ontvangen graag feedback!

Geef uw feedback