Workshops en voorlichtingen

Doordat het JIP dagelijks vragen van jongeren beantwoordt, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Vanuit onze preventieve rol verzorgen wij workshops en voorlichtingen over jongerenthema's als veilig vrijen, social media/mediawijsheid, de 18+ Checklist en meer. Dit kan voor zowel jongeren, ouders als voor professionals. 

Een voorlichting door een jongerenadviseur heeft meerdere voordelen: 

  • actuele kennis en informatie
  • verzorgd door iemand die dagelijks vragen van jongeren beantwoord
  • tips en adviezen vanuit de praktijk, dus direct toepasbaar
  • kan direct meedenken over casussen en sociale kaart

Onze voorlichtingen en workshops zijn niet gratis, maar in sommige gevallen past het binnen onze reguliere subsidie en is het voor u kosteloos of goedkoper dan in de Toolkit staat vermeld. Bij afname van meerdere voorlichtingen achter elkaar, wordt er minder reis- en voorbereidingstijd berekend, waardoor de kosten lager uitkomen. 

Bekijk ons aanbod in de Toolkit

Of bel ons: 070-2053500

Speciaal voor Jonge Moeders

Het Loket voor Jonge Moeders biedt ook de mogelijkheid om op school/scholen, begeleid wonen of opvangvoorzieningen voorlichtingen te geven over het jong ouderschap. Het betreft de voorlichting ‘leuk om jong moeder te zijn?!’ en ‘Plan je zwangerschap!’.

Binnen een tijdsbestek van één á twee lesuren streven zij ernaar om gezamenlijk met de jongeren – door middel van informatie – een realistisch beeld te creëren over het jonge moederschap. Door praktische informatie (bijvoorbeeld: de ervaring van een jonge moeder) te verstrekken willen zij jonge meiden, maar ook jongens, aan het denken zetten over het (on)gewenst zwanger raken. Het is de bedoeling dat de jongeren het jong moederschap niet alleen als een roze wolk ervaren. Zij krijgen middels informatie een realistisch beeld van het ouderschap. Na de voorlichting weten de jongeren wat het betekent om op jonge leeftijd een kind te krijgen en wat de gevolgen hiervan zijn. Het doel van de voorlichting is het ouderschap een bewuste keuze te laten zijn.

Ook kunnen de verschillende anticonceptiemiddelen aanbod komen.

Wilt u meer informatie over de voorlichting neem dan per email contact op met het Loket voor Jonge Moeders. Emailadres: loketvoorjongemoeders@xtra.nl