Geld verdienen

Stel, je bent op zoek naar werk. Waar moet je dan beginnen? Voordat je kunt solliciteren is het goed jezelf af te vragen wat voor werk er bij jouw interesses en kwaliteiten past. Soms heb je een baantje puur voor het salaris, maar je kunt er ook goede werkervaring opdoen en dat is mooi meegenomen! Werkgevers kijken altijd naar jouw CV om te zien wat je allemaal in ‘huis’ hebt.

Tips om op zoek te gaan naar vacatures:

 • Inschrijven op vacaturewebsites.
  Hierop zijn alle mogelijke baantjes al voor jou verzameld en kun je online solliciteren.
   
 • Inschrijven bij uitzendbureaus.
  Heb je een vlotte babbel maar ben je minder sterk in sollicitatiebrieven schrijven, dan kan een uitzendbureau jouw CV matchen aan allerlei mogelijke werkgevers.
   
 • Zoek naar advertenties.
  Zoek wekelijks in de lokale kranten en ga winkels en bedrijven langs om te zien of zij vacatures aanbieden.
   
 • Verstuur open sollicitaties.
  Heb je een bedrijf op het oog, maar is er geen vacature? Schrijf dan toch een sterke sollicitatiebrief met de vraag om jou op de hoogte te houden van toekomstige vacatures.
   
 • Vacatures bij het Werkplein of het JIP.
  Bij het Werkplein in jouw stad kun je allerlei vacatures bekijken en bij het JIP in jouw stad kun je terecht voor de leukste bij- of vakantiebaantjes.

Ben je opzoek naar werk of heb je hulp nodig bij het maken van een goede sollicitatiebrief of CV? Kom langs het JIP.

Stel ons een vraag over 'Geld verdienen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Maak kennis met JIP!

 • Organisaties

  WERKPLEIN 
  Mensen uit Delft kunnen naar het werkplein in Den Haag. Eerst bellen voor een afspraak. 070-3537500. Ze bieden je hulp op het gebied van inkomen uit werk of uitkering.

  WERK.NL – WERK ZOEKEN EN UITKERING
  Als je op zoek bent naar werk of inkomen, schrijf je je bij deze site van het UWV in.

  UITZENDBUREAUS OP STARTPAGINA

  DELFT VOOR ELKAAR
  Zoek je een andere organisatie en staat deze niet op onze site? Ga dan naar de sociale kaart van Delft. 

 • Links

  VAKANTIEWERK VIA STARTPAGINA.NL

  EXPEDITIE WORK
  Expeditie Work helpt met je zoektocht naar een nieuwe baan. Stap in de virtuele wereld en ontdek alle geheimen van solliciteren!

  KANSOPWERK.NL
  Op deze website kunnen MBO-studenten bekijken hoeveel kans er is op een stage voor een bepaalde opleiding en hoeveel kans er is op het vinden van een baan in de regio.

  VOLGJEHART, STAGE EN WERK IN DE ZORG
  Informatie over werken/leren in de ziekenhuizen van regio Haaglanden.

  ENTREE NAAR WERK – ID COLLEGE
  Heb je geen diploma? En wil je toch verder leren of straks een leuke baan vinden? Dan is een Entreeopleiding van het ID College iets voor jou.

  JOBPERSONALITY
  Doe de gratis beroepskeuzetest en ontdek waarom dat ene beroep goed bij je past en waarom sommige beroepen helemaal niet bij je passen.

Stel ons een vraag over 'Geld verdienen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!