Inschrijven voor een woning

Schrijf je nu in voor een huurwoning of kamer.

Op kamers

Dit houdt in dat je een (studenten)kamer huurt bij een hospita of in een studentenflat en dat je de douche, keuken, toilet en de voordeur deelt met de andere bewoners.  Veel jongeren/studenten zoeken een kamer. Schrijf jezelf dus snel in bij een niet-commerciële organisatie zoals DUWO. Zij verhuren studentenkamers in o.a. Den Haag, Delft en Leiden. Je kunt je op www.duwo.nl inschrijven vanaf 16 jaar zodat je alvast inschrijfduur kan opbouwen en dit kost 37 euro per acht jaar. Let op, op de meeste studentenkamers mag je niet met een kindje wonen. Jonge moeders/vaders die woonruimte zoeken kunnen het beste advies inwinnen bij onze spreekuren voor jonge ouders.

Zelfstandig wonen

Heb je wat langer de tijd om te zoeken, dan kun je opzoek naar een zelfstandige woning. Je hebt dan woonruimte voor jezelf en deelt geen voorzieningen of de voordeur met anderen.  Om in aanmerking hiervoor te komen moet je wel minimaal 18 jaar zijn. In Den Haag, Delft en Zoetermeer kun je aan betaalbare woningen komen door je in te schrijven bij Woonnet-Haaglanden en dit kost €12,50 per jaar. De gemiddelde wachttijd is ongeveer 4 jaar. Dus zodra je 18 jaar bent, is het handig om je dan al in te schrijven.

Nog geen 18  jaar

Ben je nog geen 18 jaar, dan mag je zelf geen huurcontract tekenen. Gaan je ouders ermee akkoord dan zijn er natuurlijk wel andere oplossingen om toch uit huis te kunnen gaan. Denk aan samenwonen met iemand ouder dan 18 jaar.

Bij het JIP kun je gratis de woonbrochure ‘Get Started’ ophalen. Hierin vind je informatie over het zoeken naar woonruimte, kamers, tips, adressen maar ook over huiskosten en verzekeringen.

Stel ons een vraag over 'Inschrijven voor een woning'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Inschrijven voor een woning'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!