Sociale media

Instagram, Twitter, Facebook, Tumblr, Snapchat en ga zo maar door. Sociale media, daar kun je niet meer omheen. Super leuk natuurlijk om al je vrienden te volgen, foto's en filmpjes te liken en je eigen profiel up-to-date te houden. Maar het heeft ook een keerzijde.

Het leven buiten de sociale media

Soms ben je zoveel met de sociale media bezig, dat je je huiswerk vergeet of dat je onnodige fouten maakt. Bedenk eens hoe dat bij jou is. Zie jij je vrienden en familie nog in het echte leven? Heb je nog tijd om je schoolboeken aan de binnenkant te bekijken? Als je leven buiten de sociale media in de knoei komt, is het hoog tijd om wat afspraken te maken met jezelf en je ouders.

Eén ding tegelijk

Stop met multitasken. Richt je op één ding tegelijk. Als je tijdens je huiswerk contact hebt via je telefoon, kost het veel meer tijd om je huiswerk te doen. Na elke onderbreking moet je je concentratie weer terugvinden. Dat kost tijd. Het is dus slimmer om tijdens je huiswerk je telefoon weg te leggen. Daarna kun je de schade inhalen, zonder schuldgevoel!

Hulp

Loopt het echt de spuigaten uit en kun je niet meer een paar uur zonder sociale media? Zoek dan professionele hulp. Neem contact op met het JIP. Sociale media moeten een leuke aanvulling zijn op je dagelijkse leven. Niet andersom!

Stel ons een vraag over 'Sociale media'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Sociale media'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!