Jezelf pijn doen

Van fijn gevoel naar dieper dal.

Heftige gevoelens waar je geen raad mee weet. Langere tijd niet lekker in je vel zitten. Veel verdriet hebben, maar niet kunnen huilen of praten. Dat kunnen aanleidingen zijn om jezelf pijn te gaan doen. Krassen, snijden, branden of het hoofd tegen de muur slaan: automutilatie heet dat. Je hebt dan heel even controle over je leven en vergeet je zorgen en problemen. Dat gevoel van opluchting duurt maar kort en maakt snel plaats voor een dieper dal.

Dieper dal

Het fijne gevoel maakt plaats voor spijt en afschuw naar jezelf. Je bent boos op jezelf en raakt in de stress omdat anderen je littekens misschien kunnen zien. Je hebt weer heftige gevoelens en komt in een negatieve flow. Hierdoor gaat het slecht op school of op je werk met alle gevolgen van dien. Je kunt dan in een depressie raken.

Je staat er niet alleen voor

Doe jij jezelf weleens pijn? Of denk je er vaak aan? Je bent echt niet alleen en er zijn mensen die jou kunnen helpen! Zou het niet fijn zijn om minder zorgen en stress te hebben en beter in je vel te zitten? Hoe fijn zou het zijn als je jezelf geen pijn meer hoeft te doen. Dat lukt je niet alleen. Neem contact op met het JIP en wij helpen je verder.

Help je vriend(in)

Doet jouw vriend(in)zichzelf pijn? Bied dan steun, begrip en een luisterend oor, zonder te oordelen of boos te worden. Het is erg fijn dat jouw vriend(in) jou in vertrouwen neemt en erover durft te praten. Ook al schrik je er misschien van en snap je het niet, kijk of je vriend(in) openstaat voor hulp. Kom samen langs bij het JIP, zodat we jullie kunnen uitleggen welke hulp allemaal mogelijk is. Deze problemen gaan niet vanzelf over.

Stel ons een vraag over 'Jezelf pijn doen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Maak kennis met JIP!

Stel ons een vraag over 'Jezelf pijn doen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!