Zorg voor een ander

Is iemand uit jouw familie of vriendenkring langdurig ziek en zorg je voor hem of haar? Dan ben je mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet gemakkelijk. Je besteedt er veel tijd aan en de emoties zijn vaak heftig, omdat je zorgt voor iemand van wie je houdt. Om dit vol te houden moet je af en toe echt even aan jezelf denken, ook al zorg je met nog zoveel liefde en plezier voor je familielid of vriend(in).

Tijd voor jezelf

Je kunt alleen tijd voor jezelf maken als je de zorgtaken tijdelijk aan iemand anders overdraagt. Maak hierover afspraken met andere mensen in je familie of vriendenkring. Iedereen zal begrijpen dat bijtanken voor jou belangrijk is om je zorgtaken vol te kunnen houden. Kan niemand uit jouw familie of vriendenkring de zorgtaken tijdelijk van je overnemen, klop dan aan bij het WMO-loket van de gemeente. In bijna iedere gemeente zijn vrijwilligers actief die jouw zorgtaken tijdelijk van je kunnen overnemen, zodat jij even tijd voor jezelf hebt.

Wij staan voor je klaar!

Twijfel je of je mantelzorger bent of wil je gewoon eens over je zorgtaken praten? Neem dan contact op met het JIP. We denken graag met je mee en helpen je om tijd voor jezelf te vinden.

Stel ons een vraag over 'Zorg voor een ander'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Jij een vraag, wij het antwoord!

Stel ons een vraag over 'Zorg voor een ander'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!