Post en administratie bijhouden

De instanties waarmee je te maken hebt, zoals de Belastingdienst, DUO, banken en verzekeringsmaatschappijen, sturen je vaak belangrijke informatie. Je ontvangt deze post thuis in je brievenbus of online. Vaak hebben instanties een plek waar je kunt inloggen om jouw post te zien. Op de website mijnoverheid.nl heb je een eigen postvakje voor digitale berichten van de overheid. Inloggen doe je met je DigiD. Je ontvangt er berichten van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV, het RDW en het CJIB. Soms ontvang je deze berichten ook nog op de mat.

Zo ga je goed met je post om.

Ontvang je een bericht? Log dan gelijk in en lees het bericht goed door. De kans dat je het vergeet als je het uitstelt is erg groot, zeker met digitale berichten. Laat dit niet gebeuren. Gaat het om een betaling? Betaal dan zo snel mogelijk en let op de uiterste betaaldatum. Bewaar je belangrijke post. Je kunt het nog nodig hebben. Beschikkingen van de Belastingdienst, contracten en jaaropgaven van je werkgever moet je bijvoorbeeld bewaren. Berg je post overzichtelijk op. Neem een map met tabbladen en insteekhoesjes om je post te bewaren. Verdeel je post op thema, bijvoorbeeld school, werk, Belasting, verzekering, woning, lidmaatschappen, enz. Het JIP heeft een set met handige tabbladen hiervoor ontwikkeld. Haal ze gratis bij ons op.

Hulp nodig?

Wij helpen je om goed met geld te worden. Kom langs of bel 070 205 35 00 voor een afspraak bij het Goed met Geld spreekuur. Gratis en vetrouwelijk!

Stel ons een vraag over 'Post en administratie bijhouden'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Post en administratie bijhouden'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!