Fit & gezond

Om fit en gezond te zijn is het belangrijk dat je een goede levensstijl hebt. Dat betekent dat je bewust eet en beweegt. Zo'n levensstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt, er goed uitziet en minder risico hebt op allerlei kwaaltjes en ziektes waar je niet op zit te wachten.

Bewust eten is maat houden

Dat je beter kunt kiezen voor een appel dan voor een reep chocolade of een patatje oorlog, weet je natuurlijk wel. Maar af en toe een zoete of vette snack is helemaal niet erg. Doe dit gerust, maar wel met mate. Een goede voorbereiding helpt hierbij. Plan je eten en ga uit van drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag. Tussendoortjes zijn bijvoorbeeld fruit, yoghurt of een handje ongezouten nootjes. Met deze planning heb je geen honger. Dat is belangrijk, want als de honger je wel overvalt, is het erg moeilijk om nee te zeggen tegen vette happen, chocoladerepen uit de reclame en lekkere geuren in de winkelcentra.

Bewegen is een must

Elke dag een half uurtje bewegen maakt je fit en gezond. Pak dus liever de fiets dan de scooter of bus naar school of naar je werk, neem de trap in plaats van de lift en ontdek de sport die bij jou past. Misschien schuilt er wel een Ronaldo (voetballer) of Sven Kramer (schaatser) in je, of loop jij binnenkort de marathon van Den Haag.

Meer weten

  • Ben je benieuwd of jij een gezond gewicht hebt of heb je interesse in de schijf van vijf of in de balansdag? Kijk dan eens op de website van het Voedingscentrum.
  • Wil je graag bewust eten en bewegen om fit en gezond te worden of te blijven en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan eens langs bij het JIP.

Stel ons een vraag over 'Fit & gezond'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Maak kennis met JIP!

Stel ons een vraag over 'Fit & gezond'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!