Basiscursus jongerenadviseur (voor professionals)

Jongeren zitten in een fase van hun leven waarin veel dingen veranderen. Ze komen voor veel keuzes te staan en hebben niet altijd iemand in hun eigen omgeving die daarbij kan helpen. Deze jongeren hebben betrouwbare informatie nodig, maar in onze maatschappij is informatie te over. Een jongerenadviseur kan hierbij uitkomst bieden. Hij/zij kan jongeren helpen bij het maken van een goede keuze door objectieve, afgestemde en kwalitatief goede informatie te bieden. Deze training biedt kennis en handvatten om met de diversiteit aan vragen van jongeren om te gaan.

Na deze training:

  • Weet je de basis van sociale wet en regelgeving;
  • Heb je basiskennis van het adolescente gedrag en de belevingswereld van jongeren;
  • Heb je geoefend met methodische gespreksvoering;
  • Kun je hulpvragen van jongeren beantwoorden doormiddel van informatie, advies, ondersteuning of een doorverwijzing.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Basiscursus jongerenadviseur (voor professionals)'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!