Bijna 18 en dan (voor ouders en professionals)

En dan is je kind bijna 18, dat is al een mijlpaal. Waarschijnlijk weet je ook dat je kind mag stemmen, alcohol mag kopen en studiefinanciering aanvragen. Maar veel ouders en jongeren weten niet dat met het 18 worden meer verantwoordelijkheden om de hoek komen kijken zoals het afsluiten van een zorgverzekering en de jaarlijkse belastingaangifte.

In deze bijeenkomst voor ouders van jongeren van 16/17 jaar wordt op een interactieve wijze ingegaan op de veranderingen en verantwoordelijkheden die komen met het 18 jaar worden.

Bijna 18 en dan… is een bijeenkomst van 2 uur voor ouders. Deze bijeenkomst kan op school bijvoorbeeld tijdens een ouderavond, of binnen een instelling gegeven worden.

Na deze bijeenkomst:

  • Weet de ouder/professional wat er gaat veranderen als zijn/haar kind 18 wordt;
  • Weet je als ouder/professional wat je nu al kunt gaan regelen;
  • Weet de ouder/professional wat voor consequenties (bijv. financieel) de veranderingen hebben;
  • Heeft de ouder/professional een overzicht gekregen van alle verantwoordelijkheden die komen kijken bij het 18 jaar worden;
  • Heeft de ouder/professional antwoord gekregen op al zijn/haar vragen over 18 jaar worden en wat ouders kunnen doen om hun kind hier het beste bij te ondersteunen.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Bijna 18 en dan (voor ouders en professionals)'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!