Bijna 18 en dan..

Als je 18 jaar wordt mag je stemmen, alcohol kopen, studiefinanciering aanvragen, abonnementen afsluiten en contracten ondertekenen. Je bent namelijk voor de wet volwassen! Dat betekent ook dat er verantwoordelijkheden om de hoek komen kijken en dat je van alles zelf moet gaan regelen.

‘Bijna 18 en dan…’ is een voorlichting van 1 uur tot 1,5 uur voor jongeren van 17 jaar en kan gegeven worden op scholen, binnen het jongerenwerk of bij een vereniging of instelling.

Na deze voorlichting:

  • Weten jongeren wat er gaat veranderen zodra zij 18 worden, wat je nu al kunt regelen en wat voor (financiële) consequenties de veranderingen hebben;
  • Hebben jongeren overzicht gekregen van alle verantwoordelijkheden die op hen af komt;
  • Kunnen jongeren aan de slag met keuzes maken en voorbereiden op de het 18 worden.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Bijna 18 en dan..'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!