Get started training

Jongeren hebben vaak hoge verwachtingen van hun eerste eigen woning. Ze onderschatten regelmatig hoeveel op jezelf wonen werkelijk kost en wat voor regels er zijn. Het JIP krijgt hier regelmatig vragen over en organiseert daarom een aantal keer per jaar de Get Started training. In vijf avonden vertelt de jongerenadviseur waar je op moeten letten en wat je moet regelen wanneer je op jezelf woont. De training heeft een interactieve en visuele invulling. Deelnemende jongeren gaan zelf aan de slag, wisselen ook onderling tips uit en vinden de ongedwongen sfeer fijn.

De ‘Get started training’ is een training van +/- 5 bijeenkomsten voor jongeren en kan gegeven worden op scholen, binnen het jongerenwerk, bij een vereniging of instelling of bij ons op locatie.

Na de training:

  • Weet je hoe je een eigen kamer of woning kunt vinden;
  • Weet je hoeveel het kost om op jezelf te wonen;
  • Weet je hoe je je administratie bij kunt houden;
  • Weet je hoe je je vaste lasten kunt betalen;
  • Weet je hoe je geld voor leuke dingen overhoudt.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Get started training'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!