Goed met Geld

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Jongeren lenen vaak bij als het geld op blijkt te zijn. Meestal betalen zij dit terug, maar steeds vaker lukt dit jongeren niet. Hoe ga je verstandig om met je geld en wat doe je als je in problemen bent geraakt of dreigt te raken?

Een groot deel van deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst/les bestaat uit de ervaringen van jongeren zelf. Welke situaties komen zij tegen en welke vragen leven er bij hen? Van studiefinanciering, uit de schulden komen tot het beheren van een huishoudboekje.

‘Goed met Geld’ is een voorlichting van 1uur tot 1,5uur voor jongeren en kan worden gegeven op scholen, binnen het jongerenwerk of binnen een vereniging/instelling gegeven worden.

Na deze voorlichting:

  • Weten jongeren de risico’s van lenen en schulden;
  • Weten zij hoe ze inzicht kunnen krijgen in zijn/haar financiële handelen;
  • Weten jongeren waar zij terecht kunnen met vragen over schulden;
  • Kennen zij de financiële voordelen en waar zij recht op kunnen hebben;
  • Hebben jongeren tips meegekregen hoe zij verantwoordelijk om kunnen gaan met geld;
  • Kunnen jongeren een overzicht maken van hun inkomsten en uitgaven.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Goed met Geld'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!