Seksualiteit en weerbaarheid (voor ouders en professionals)

Het bespreekbaar maken van seksualiteit en hier over in gesprek gaan met je kind is niet altijd even makkelijk. Niet alleen op school, maar ook thuis is het belangrijk dat je als ouder het signaal geeft dat je kind met jou kan praten over zijn/haar seksualiteit. De voorlichting ‘Seksualiteit en Weerbaarheid’ geeft ouders de juiste tools om het gesprek aan te gaan.

‘Seksualiteit en Weerbaarheid’ is een voorlichting van 1 uur voor ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deze voorlichting kan gegeven worden op scholen, binnen het jongerenwerk of bij een vereniging of instelling.

Na de voorlichting:

  • Weet je als ouder meer over de seksuele ontwikkeling van een kind;
  • Weet je als ouder hoe je het onderwerp seksualiteit ter sprake kan brengen;
  • Ben je als ouder op de hoogte van de do’s & don’ts ;
  • Kan je als ouders je kind tips meegeven hoe ze meer weerbaar kunnen zijn tegen grensoverschrijdend gedrag.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Seksualiteit en weerbaarheid (voor ouders en professionals)'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!