Solliciteren kun je leren

Een leuk baantje vinden en vervolgens solliciteren is niet altijd even makkelijk voor jongeren. Solliciteren is best spannend en daarom is het extra fijn om hier een beetje op voorbereid te worden. Tijdens de training de jongeren veel handige tips over het solliciteren en krijgen ze de mogelijkheid om te oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek.

‘Solliciteren kun je leren’ is een training van 1 uur tot 1,5 uur voor jongeren van 16-25 jaar. Deze training kan op school, binnen het jongerenwerk of bij een vereniging/instelling gegeven worden.

Na de voorlichting weet de jongere:

  • Waar je naar vacatures kunt zoeken;
  • Hoe hij/zij een sollicitatiebrief moet schrijven en waar hij/zij op moet letten;
  • Wat de Do’s en Don’ts zijn van een goeie cv;
  • Aan welke punten hij/zij moet denken bij een sollicitatiegesprek;
  • Waar je op moet letten voor je een contract ondertekent.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Solliciteren kun je leren'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!