Vol Gas naar de Brugklas!

De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen spannend. Wat staat je te wachten? Wie ga ik allemaal ontmoeten?

Met deze voorlichting worden de kinderen alvast voorbereid op het voortgezet onderwijs zodat zij met een gerust gevoel de overstap kunnen maken.

Deze les hoort bij de website volgasnaardebrugklas.nl. Deze informatieve website is een co-creatie van het JIP en SMW+, met tips over bijvoorbeeld plannen, huiswerk en vrienden maken. Maar naast deze practische informatie kunnen leerlingen tijdens de zomervakantie vragen stellen aan het JIP. We merken bij het JIP dat de zomervakantie voor sommige leerlingen lang duurt als het bijvoorbeeld thuis niet zo lekker gaat. Het is een periode waarin tieners vragen stellen over vrienden maken, gepest worden of hoe om te gaan als hun ouders veel ruzie maken. Een gesprek met het JIP kan dan lucht bieden. 

Na deze voorlichting:

  • Weten de kinderen het verschil tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs;
  • Weten de kinderen wat ze kunnen verwachten als ze naar de brugklas gaan;
  • Hebben de kinderen handige huiswerktips meegekregen;
  • Weten de kinderen wat het JIP voor ze kan betekenen.

Ga zelf aan de slag met onze gratis lesbrief of nodig een jongerenadviseur uit bij u in de klas.

Lesbrief: Vol Gas naar de Brugklas, instructie voor docenten
Deze lesbrief bevat suggesties waarmee u met uw klas de brugklas kunt bespreken. Dit doet u aan de hand van de website: volgasnaardebrugklas.nl Print de lesbrief dubbelzijdig uit, vouw hem dubbel en u kunt aan de slag!

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Vol Gas naar de Brugklas!'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!