Veilig online

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder het internet en onze mobieltjes. Het digitale tijdperk geeft ons veel voordelen, maar brengt ook enkele gevaren met zich mee. Denk aan sextortion, online challenges, nepnieuws en cyberpesten.

Ons ‘veilig online’ aanbod bestaat uit meerdere verschillende voorlichtingen, waarbij de focus wordt gelegd op de verschillende mogelijke gevaren op het gebied van social media. De voorlichtingen duren 1 uur en kan wel zowel aan jongeren, ouders en aan professionals gegeven worden.

Na de voorlichting:

  • Weten de jongeren, ouders en/of de professionals de leuke maar ook de mindere kanten van internet en social media;
  • Zijn de jongeren, ouders en/of de professionals zich bewust van de de risico’s en gevaren van het plaatsen en verspreiden van persoonlijke informatie/foto’s;
  • Hebben jongeren, ouders en/of de professionals inzicht gekregen in de do’s en don’t van sociale mediagebruik;
  • Weten de jongeren, ouders en/of de professionals wat je kan doen wanneer het misgaat en je hulp nodig hebt.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Veilig online'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!