Veilig vrijen

De meeste jongeren weten dat ze veilig moet vrijen. Maar wat is veilig vrijen precies en welke voorbehoedsmiddelen zijn er? Wat kan er gebeuren als je een keer onveilig gevreeën hebt ? Tijdens deze voorlichting gaat het erom om dat op een laagdrempelige manier veilig vrijen en mogelijke risico’s bij onveilig vrijen bespreekbaar worden gemaakt. Daarnaast wordt er op een ludieke wijze geoefend met het omdoen van een condoom.

‘Veilig vrijen’ is een voorlichting van 1 uur voor jongeren van 12-18 jaar. Deze voorlichting kan gegeven worden op scholen, binnen het jongerenwerk of bij een vereniging of instelling.

Na deze voorlichting:

  • Weten de jongeren wat veilig vrijen is en wat de risico’s van onveilig vrijen zijn;
  • Zijn de jongeren bekend met verschillende soorten voorbehoedsmiddelen;
  • Weten de jongeren wat te doen bij onveilig vrijen;
  • Weten de jongeren waar je op moet letten wanneer je een condoom gebruikt.

Stel ons een vraag over 'de Toolkit'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Veilig vrijen '

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!