Leuke dingen doen

JIP-tips voor JONGE MOEDERS

Ben jij een jonge moeder of vader? Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kindje om samen activiteiten te doen. Wist je bijvoorbeeld dat door voor te lezen jouw kindje een enorme voorsprong heeft op de basisschool? En dat klimmen en klauteren goed is voor de spieren en het evenwicht?

Er is in regio Haaglanden van alles te doen en te beleven. We hebben hier een aantal tips voor leuke (goedkope) activiteiten die je met je kindje kunt doen!

Zoetermeer

Baby gymnastiek
Zin om samen met je kindje in beweging te komen? Do dan mee met de baby gymnastiek bij Pro Patria. Samen spelen en bewegen, gezellig met andere moeders. De eerste twee keer kan je het gratis uitproberen.
www.propatria.nl

Speelbos de Balij
Het bos is de perfecte plek om lekker met je kindje te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens naar de Balij in Zoetermeer. Je kunt samen met je kindje picknicken, spelen en de natuur verkennen. Toegang is gratis voor zowel ouders als kinderen.
www.staatsbosbeheer.nl

Boerderij het Geertje
Boerderij het Geertje in Zoeterwoude is de perfecte plek om je kindje kennis te laten maken met dieren. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen. Zo kun je pony rijden, geitjes voeren, met een rondvaartboot mee en er zijn verschillende wandelroutes voor kinderen en volwassenen. Toegang is gratis.
www.hetgeertje.nl

Delft

VAK
VAK is een centrum voor kunsten. VAK biedt verschillende activiteiten om samen met je kindje te doen, zoals: muziek op schoot, peuterdansen, peuter muziek & dans en nog veel meer. Genoeg te ontdekken dus!
www.vak-delft.nl

Stadsboerderij BuytenDelft (en waterspeeltuin)
Zin in een gezellig dagje in de natuur? Ga samen met je kindje naar stadsboerderij BuytenDelft. Hier kan je samen wat drinken in het restaurant. Verder kan je dieren bekijken en knuffelen. Ze hebben schapen, geiten, kippen, vogels, konijnen, pauwen, pony’s, cavia’s, ezels en een varken. Toegang tot de stadsboerderij is gratis. In de zomer is er ook een waterspeeltuin open, voor maar €2,- euro heb je een hele middag waterpret!
www.buytendelft.nl

DOK Delft

In de DOK bibliotheek in Delft is heel veel te beleven. Kinderen kunnen kleuren, verkleden, spelen, puzzels maken, of je kiest samen met je kindje een boek en je gaat samen lezen. Een leuke manier om samen met je kindje activiteiten te ondernemen.
www.dok.info

Den Haag

Koffie en kind
Zou je andere ouders willen ontmoeten? Ga samen met je kindje naar KOFFIE en KIND in Den Haag. Dit is een plek waar je onder het genot van een kopje koffie andere ouders kan ontmoeten. Ondertussen is er genoeg plek voor je kindje om lekker te spelen met andere kinderen.
www.koffieenkind.nl

BIJ-1
Bij BIJ-1 kunnen kinderen verschillende activiteiten doen. Knutselen, muziek luisteren, fruit eten, spelletjes doen en nog veel meer. Dit is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud. Kinderen kunnen maximaal één keer per week de kinderclub bezoeken. De kinderclub is gratis.www.bij-1.nl

Kinderboekenmuseum
Ook leuk is om een dagje naar het kinderboekenmuseum te gaan. Houd je kindje niet van lezen? Er zijn genoeg leuke dingen te doen, ook voor de allerkleinsten! Zo zijn er verschillende tentoonstellingen, zoals ‘Waar is Kikker?’. Genoeg te doen voor jong en oud.www.kinderboekenmuseum.nl

Stel ons een vraag over 'Leuke dingen doen '

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!