Best Buddies Nederland

Doel

Best Buddies Nederland is gericht op de maatschappelijke participatie en sociale integratie van jongeren met en zonder een licht verstandelijke beperking door het bieden van een vriendschapsprogramma.

Doelgroep

Jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar met een licht verstandelijke beperking. En studenten in de leeftijd van 16 tot 25 jaar die een opleiding volgen op een MBO- HBO of Universiteit en die op vrijwillige basis een buddyrelatie aan willen gaan met leeftijdsgenoten met een verstandelijke beperking.

Gericht op

Jongeren tussen de 16 en 35 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Duur van het project

Het vriendschapsprogramma van Best Buddies Nederland duurt minimaal één schooljaar. De koppels spreken twee keer per maand met elkaar af en hebben iedere week contact (telefonisch of per mail).

Aanmelden

De jongeren met de licht verstandelijke beperking en vrijwilligers kunnen zich online aanmelden.

Doorlooptijden – wachtlijst

Het duurt van een week tot een half jaar voordat deelnemers kunnen starten en een maatje hebben. Er is eigenlijk altijd sprake van een kleine wachtlijst.

Contact

Paardenhoeve 80
3992 PK Houten
06-23911662
info@bestbuddies.nl

Stel ons een vraag over 'Best Buddies Nederland'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!