Huiswerkbegeleiding in Den Haag

Het kan zijn dat je thuis geen fijne omgeving hebt om je huiswerk in te maken. Of je hebt juist wel een fijne omgeving, maar je mist wat steun en begeleiding die je ouders misschien ook niet kunnen bieden.

Huiswerkbegeleiding kan een goede oplossing hiervoor zijn! Je komt terecht in een fijne en rustige omgeving waar je met een steuntje in de rug aan jouw opdrachten kunt werken. De bibliotheek in Den Haag biedt huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het voortgezet onderwijs (VO). Dit is helemaal gratis.

Hoe ziet het er uit?

Vier dagen in de week heb je toegang tot huiswerkbegeleiding. Je krijgt een vaste coördinator die met jou leerdoelen opstelt en de voortgang in de gaten houdt. Deze coördinator helpt jou met plannen, samenvatten en begrijpend lezen. Jouw ouders en jouw mentor van de school kunnen er ook bij betrokken worden. Zo is iedereen op de hoogte van de stappen die jij vooruit zet!

Locaties

Op dit moment is huiswerkbegeleiding beschikbaar op de volgende locaties:

  • Bibliotheek Centrum
  • Bibliotheek Schilderswijk

Op termijn wordt er ook uitgebreid naar Segbroek, Laakkwartier, Transvaal en Escamp.

Aanmelding

De aanmelding gebeurt op afspraak, in de bibliotheek. Een handtekening van de ouders is verplicht. Je kunt aangemeld worden door de school, een maatschappelijk werker, een jeugdwerker, een buurthuis of een leerplichtambtenaar.

Informatie kan telefonisch of viamail aangevraagd worden:

Charles Meivogel
Medewerker Educatie
Tel. 0622234627
Charles.meivogel@denhaag.nl
 

Stel ons een vraag over 'Huiswerkbegeleiding in Den Haag'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!