Problemen op school

Het is niet fijn om problemen te hebben op school. Ze kunnen je plezier en je leerprestaties beïnvloeden. Soms heb je maken met pesten of met regels waar jij je niet in kunt vinden of is het huiswerk echt teveel. Bij wie kun je dan terecht?

School

Iedere school heeft een schoolreglement met alle regels die op school voor leerlingen en docenten gelden. Hierin staat ook hoe je om kunt gaan met klachten en problemen. Natuurlijk kun je er ook met je ouders over praten, of op school met een docent, mentor, vertrouwenspersoon of schoolmaatschappelijk werker. Zij kunnen je helpen bij problemen op school en thuis en weten de weg als je beter met iemand anders kunt praten.

Stage

Op je stageplek wil je wat leren en je prettig voelen. Daarom krijg je begeleiding, meestal vanuit school (supervisie en stagebegeleiding) en vanuit het stagebedrijf (werkbegeleiding). Loopt het niet lekker op je stage? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je stagebegeleider. Samen gaan jullie dan op zoek naar een oplossing.

Oneens!

Vind je dat de school een onjuiste beslissing heeft genomen? Bijvoorbeeld als je geschorst bent of je een toets niet mag herkansen of over iets heel anders waar jij bij betrokken bent. Stap dan naar de schooldirectie, leerlingenraad of leerlingenorganisatie LAKS. In het schoolreglement en examenreglement vind je de regels waar ook de school zich aan moet houden.

Het JIP staat voor je klaar!

Wil je weten wat jouw rechten op school zijn? Kom dan naar het gratis juridisch jongerenspreekuur van het JIP. 

Stel ons een vraag over 'Problemen op school'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

 

Maak kennis met JIP!

Stel ons een vraag over 'Problemen op school'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!