Studiekeuzetest

Niet iedereen kan met volle overtuiging en volle borst zeggen wat zij later willen worden. Dat is helemaal oké. Er zijn genoeg manieren om erachter te komen wat je wél leuk vindt en waar jouw passie ligt. Een gesprek met een mentor of een andere begeleider – binnen óf buiten school – kan hierbij helpen.

Je kunt ook zelf het initiatief nemen. In ruil voor slechts 15 á 20 minuten van jouw tijd, kun jij op het internet een studiekeuzetest doen. Op het internet kun je een heleboel studiekeuzetests vinden. Heb je al een school in gedachten? Kijk dan op de site van de school die jouw vervolgopleiding aanbiedt.

Vaak hebben die een eigen studiekeuzetest, die echt gericht is op de opleidingen die zij aanbieden. Zo kom jij er nog sneller achter, wat geschikt is voor jou.

Een studiekeuzetest zal nooit kant en klaar advies geven. Het is wel een mogelijkheid om jezelf en jouw interesses nog beter te leren. De vragen die je krijgt, zullen jou dwingen om na te denken over jezelf en eisen wel dat jij een goed beeld hebt van wat je kunt; wat je wilt; waar je goed in bent én wat jij nog aan jezelf kunt verbeteren.

Na het afronden van de test krijg jij een op maat gemaakt advies. Ga niet direct door, na het maken van zo’n test, maar neem de tijd om op de test te reflecteren.

Benieuwd naar welke studiekeuzetest de juiste is, om jou goed advies te geven? Geen nood, wij helpen je verder:
https://www.studiekeuzemaken.nl/de-10-beste-gratis-studiekeuzetesten-die-wel-iets-opleveren/#Test_3_Inholland_Studiekeuzetest
 

Stel ons een vraag over 'Studiekeuze'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Studiekeuzetest'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!