Over SchuldZero070

De jongeren die in 2019 en 2020 meededen aan SchuldZero spraken met hulpverleners en voorlichters uit de stad. Mensen die tips en advies geven over goed met geld omgaan. Samen hebben de jongeren en de professionals gekeken naar wat er al goed gaat en wat er beter kwam. Daar is een plan van gemaakt en in de 4e bijeenkomst is afgesproken dat we hier in 2021 mee aan de slag gaan. Zo willen we met SchuldZero070 ervoor zorgen dat veel meer jongeren goed leren omgaan met geld... Want os doel is om heel Den Haag op SchuldZero te krijgen. Hieronder lees je de samenvatting van het plan.

Wil je ook meehelpen? Bijvoorbeeld door deel te nemen aan het jongerenprojectbureau SchuldZero070... stuur dan een e-mail naar goud@centrum1622.nl

 

Terugblik ‘(Meer) samenwerken op preventie van schulden bij jongeren’

Enkele quotes van deelnemers van bijeenkomst 4:

  • Ik vind de input van de jongeren heel belangrijk in dit overleg.
  • Super samengesteld deze groep.
  • Goede en nieuwe energie, dit kan uitgebouwd worden.
  • Heel onwerkelijk, maar zo tof om te zien dat dit nu werkelijkheid wordt.

https://vimeo.com/485168671

De werkgroep gaat nu aan de slag met een projectplan voor 2021 op basis van de input in de vier bijeenkomsten. Vervolgens gaan we met jongeren en partners samen hier verder mee aan de slag.

Projectbureau SchuldZero070

Via het projectbureau voor en door jongeren is de wens dat jongeren gaan en blijven meedenken in de ontwikkeling van een campagne, lesmateriaal, communicatiemiddelen en pilots.

Zo maken de jongeren van Projectbureau SchuldZero070 alle materiaal ‘jongerenproof’ en zijn een kritische noot richting professionals om hen te helpen de juiste toon te vinden.

Pilot op scholen

Er komt een pilot voor een doorlopende leerlijn op Haagse scholen. Het wordt een combinatie van bestaande lesprogramma’s, informatie vanuit Jongeren Perspectief Fonds en de trainingen vanuit gemeente Den Haag. Ook worden er creatieve vormen ingezet, zoals debatten en filmpjes. Er worden uiteraard ook ervaringsdeskundige jongeren ingezet om hun verhaal te delen voor de klas.

Campagne: online + PR

Onder de campagnetitel SchuldZero070 wordt een campagne opgezet door jongeren. Doel is om al het bestaande aanbod te bundelen en vindbaar te maken voor jongeren. Dat doen ze door jongeren te bereiken en hen naar een overkoepelende landingspagina te leiden, waar alle Haagse projecten rondom preventie van schulden te vinden zijn. Ook zal in de campagne al diverse tips en levenslessen van de betrokken jongeren worden verwerkt. Denk hierbij aan video’s die jongeren helpen met het omgaan van geld, met als eerste onderwerpen geldezels, fraude, afterpay en moeilijke brieven. Ook komt er een speciale sociale kaart op de website.

Sociale Kaart

Op het platform van SchuldZero070 kan je straks alle instanties en projecten vinden die zich inzetten om jongeren uit de schulden te houden. Hiermee zetten we ons er voor in dat jongeren altijd de juiste organisatie of professional kan vinden, die voor hun situatie van belang is.

De werkgroep

Ken je ons nog niet? Dan stellen we ons even voor

In 2020 hebben we ons met passie en overtuiging ingezet om het platform ‘(Meer) samenwerken voor preventie van schulden onder jongeren’ op te zetten. En dankzij de inzet van alle partners is dat ook gelukt. We kijken uit naar 2021, waarin we met budget van de gemeente Den Haag en Schuldenlab070 deze mooie plannen kunnen gaan realiseren, samen met jullie!

 

Stel ons een vraag over 'Over SchuldZero070'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!