Zo gaat een soa-test


Je hebt eerst een gesprek met een verpleegkundige. Daarna volgt de test. Dat kan door bloed af te nemen met een prik. Bij jongens kan het ook met een urineonderzoek waarbij je zelf je urine opvangt. Meisjes kunnen zelf (pijnloos) met een soort wattenstaafje wat vocht verzamelen voor onderzoek.

De uitslag

Binnen tien dagen is de uitslag bekend. Je ontvangt daarover een sms. De uitslag vind je op de website van het Centrum Seksuele Gezondheid. Je hebt daarvoor een code nodig die je ontvangt tijdens je gesprek met de verpleegkundige. Als je geen sms ontvangt, neem dan contact op met het Centrum Seksuele Gezondheid. Zij sturen de sms dan nogmaals. Is er een soa gevonden? Dan maak je een afspraak met de arts van het Centrum Seksuele Gezondheid en meestal krijg je dan meteen gratis medicatie.

Bij het JIP kun je al jouw vragen over seks stellen. En als jij je zorgen maakt of je een soa hebt of zwanger bent, dan kun je bij ons ook meteen getest worden. Meer info vind je hier.

Stel ons een vraag over 'Zo gaat een soa-test'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Zo gaat een soa-test'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!