Huwelijksdwang

Ben je bang dat je deze zomer wordt achtergelaten in het buitenland? Bang voor huwelijksdwang? Weet dat je er niet alleen voor staat.

Waar merk je het aan?

Je ouders stoppen met praten als je binnenkomt, je belangrijke spullen worden in een koffer gestopt. Of er wordt je verteld dat je op vakantie gaat, maar ze vertellen je niet voor hoe lang. Als je een vermoeden hebt dan is het belangrijk dat je nu iets doet, want straks is het misschien te laat. In Nederland kan hulpverlening je beter helpen dan in het buitenland.

Bel nu met Veilig Thuis Haaglanden  070-3469717 voor advies en hulp.

Je familie heeft vaak het beste met je voor, maar wanneer je gedwongen wordt om te trouwen met iemand waar je niet zelf voor gekozen hebt, hoef je dat niet te accepteren. Ook al is die partner volgens jouw familie goed voor je vanwege een goede opleiding of dezelfde achtergrond. Ze mogen je nooit dwingen. Sterker nog, in Nederland is een gedwongen huwelijk verboden.

Wat als je denkt dat iemand die je kent moet trouwen?

Denk je dat een familielid, vriend, vriendin, klasgenoot, buurmeisje of iemand anders in je omgeving te maken heeft, of kan krijgen, met huwelijksdwang? Doe dan iets! Je kunt iemand echt helpen!

Kom naar het JIP als je samen een noodplan wilt opstellen of als je denkt dat jij of een vriend(in) gedwongen moet trouwen. Dan schakelen we samen de juiste hulp in.

Stel ons een vraag

Stel ons een vraag over 'Huwelijksdwang'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons

Stel ons een vraag over 'Huwelijksdwang'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!