Waar kunnen jullie precies mee helpen?

Goede vraag! Hulp bij geldzaken is best wel een breed begrip.

Als je leven ineens verandert

Het kan zo simpel zijn als dat je een paar tips nodig hebt bij het ordenen van je administratie. Onthoudt: je gaat studeren, maar ondertussen verandert ook een boel in je leven. Bijvoorbeeld als je begint met je studie en je wordt 18. Ineens krijg je te maken met toeslagen, verzekeringen, huren en meer. Handig toch, als iemand je daarbij wat tips kan geven? Dát is wat het JIP voor jou kan doen.

Moeilijke post

Maar stel je eens voor dat je dat allemaal geregeld hebt, maar het loopt niet zo lekker? Er komen ineens een boel brieven binnen die je nauwelijks of niet helemaal begrijpt. Het JIP is goed bekend met de verschillende soorten brieven – van onder andere de overheid – die je binnen kunt krijgen. In no-time kunnen wij deze uitleggen én jou vertellen wat je moet doen.

Beginnende schulden

Je krijgt het idee dat het lastig wordt om je vaste lasten te betalen én de kosten voor je levensonderhoud. Goed dat je het doorhebt. Preventie is nou net waar het JIP zich in specialiseert. Maak vooral een afspraak. We gaan nadenken over waar het financieel knelt, wat je kunt besparen, wat je op orde moet krijgen en waar je moet aankloppen als je studie er onder gaat lijden (hint: de decaan).

Betalingsregelingen

Het kan voorkomen dat je een paar betalingen mist. Zij het van school, je telefoonrekening, je huur of je zorgverzekering. Hier zul je vast een goede reden voor hebben. Een betalingsregeling is niet zomaar getroffen. Je moet je schuldeisers namelijk wél het vertrouwen kunnen geven dat je genoeg geld hebt voor een regeling en de wil hebt om deze na te blijven komen. Hulp hierbij nodig? Maak een afspraak. Dan proberen we het samen voor elkaar te krijgen.

Overige dingen

Van allerlei toeslagen-gerelateerde vragen tot het helpen bij het aanvragen van kwijtschelding bij je gemeentelijke belastingen. Misschien heb je een vraag over de kostendelersnorm, of misschien wil je informatie over hoe een bijstandsuitkering werkt en aangevraagd kan worden?

Nogmaals, geen vraag is ons te gek. Vragen mag altijd en wij zullen ons best doen om je te helpen. Een enkele keer kan het voorkomen dat wij niet de juiste of de beste personen zijn om je te helpen. In dat geval denken wij met je mee, of verwijzen wij terug naar de studentendecaan.

Stel ons een vraag

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Waar kunnen jullie precies mee helpen?'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!