Roken

Voel je je zekerder of stoerder met een sigaret in je hand? Voor jongeren is dit een belangrijke motivatie om te (blijven) roken. Sigaretten zijn bijna overal te koop en ondanks het rookverbod, mag je nog steeds op veel plaatsen roken. Eenmaal begonnen met roken, ontwikkel je een gewoonte en snel daarna een lichamelijke en geestelijke verslaving. De nicotine werkt verslavend, maar erbij horen en stoer zijn ook!

Roken is niet alleen verslavend, maar ook slecht voor je gezondheid. Roken kan (long)kanker, een slechte en verouderende huid, gele tanden, een rokershoest, een slechte adem en hartklachten veroorzaken. Is roken je dat echt allemaal waard?

Je kunt ervan afkomen, ook als je verslaafd bent. Er zijn verschillende methodes om te stoppen. Wat de beste methode is, is voor iedereen verschillend. Een aantal methodes vind je hier.

Wist je trouwens dat sommige zorgverzekeraars vergoedingen hebben om te stoppen met roken. Aangezien je een stuk gezonder wordt door niet meer te roken, betalen zorgverzekeraars daar graag aan mee. Bekijk je zorgpolis of bel met je zorgverzekering voor meer informatie.

Stel ons een vraag over 'Roken'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Maak kennis met JIP!

Stel ons een vraag over 'Roken'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!