Jongerenfondsen

Wil je een sociale, culturele of maatschappelijke activiteit organiseren en heb je een goed idee? Maak dan een plan en begroting en dien je idee in bij een jongerenfonds.

Daar zijn er meerdere van in de regio. Deze fondsen stellen geld ter beschikking voor jongeren die de stad een beetje mooier of fijner willen maken. Vinden zij het ook een goed idee, dan krijg je geld (subsidie) om je plan uit te voeren.

Ieder fonds is anders

Elk fonds heeft bepaalde doelen. De een vindt het vooral belangrijk dat mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel ontmoeten, samen iets ondernemen. Dat zorgt dan voor meer begrip voor elkaar of minder eenzaamheid. Weer andere fondsen willen juist jonge talentvolle (podium)kunstenaars helpen en weer andere fondsen worden enthousiast van plannen waarbij de natuur een handje geholpen wordt.

Je kunt er dus alle kanten mee op.

PR voor het fonds

Tijdens de uitvoering van je activiteit maak je ook PR voor het fonds, zodat ook anderen van het fonds afweten. Tot slot maak je achteraf een verslag en laat je zien dat je het geld goed besteed hebt.

Dit alles is niet alleen leuk en leerzaam voor jou, maar ook voor je vrienden, voor je buurt en zelfs voor de gemeente waar je in woont. Jouw idee brengt namelijk leven in de maatschappij.

Fondsen voor jongeren

Minitiatief, van Fonds1818 - Tot wel € 3.000,- per project: lees de spelregels van Fonds1818 door en je weet direct of er geld op je ligt te wachten voor de uitvoering van jouw plan.

Jongeren in actie is een fonds voor Zoetermeerse jongeren en waar je tot € 1.500,- kunt aanvragen via het JIP. Neem gerust contact met ons op voor meer info. We denken graag met je mee!

Ik Ben Geweldig stelt tot € 1.000,- beschikbaar voor activiteiten waarbij je anderen helpt.

Heb jij al een duidelijk plan? Pak dan door en neem contact op met een van de fondsen (er zijn er trouwens vast nog meer!). Wil je aan de slag met een activiteit, maar weet je nog niet zo goed hoe je het aan moet pakken... geen nood, wij denken graag met je mee. Kom naar onze inloopspreekuren in Den Haag en Zoetermeer of maak een afspraak met een jongerenadviseur in Delft.

Stel ons een vraag over 'Jongerenfondsen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Jongerenfondsen'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!