Vrijwilligerswerk

Heb jij al eens gedacht aan vrijwilligerswerk? Misschien doe je al vrijwilligerswerk, zoals een maatschappelijke stage via school. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld activiteiten met kinderen of jongeren doen, achter de bar staan bij de sportvereniging, gastheer of -vrouw zijn op een evenement, de administratie doen, voorlezen, koffieschenken of wandelen met ouderen. De meeste vrijwilligers willen graag iets voor een ander willen betekenen. Maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen om werkervaring op te doen. Veel werkgevers vinden het belangrijk dat je naast een goede opleiding, je ook inzet voor de maatschappij.

Als organisaties vrijwilligers zoeken, melden ze dit meestal bij een centraal punt in de gemeente. Jij kan tussen alle aanmeldingen zoeken naar leuk vrijwilligerswerk. Er zit vast wel iets voor je bij!

Neem een kijkje voor een overzicht in jouw stad: Delft | Den Haag | Zoetermeer 

Heb je interesse in een speciaal bedrijf of in een organisatie? Wacht dan niet af, stap naar ze toe en bied je aan als vrijwilliger.

Een kleine vergoeding

Je hebt vast wel eens van de vrijwilligersvergoeding gehoord. Voor vrijwilligerswerk krijg je namelijk geen salaris, maar in sommige gevallen bieden organisaties je een kleine vergoeding voor je tijd, je inzet en je betrokkenheid.

Crownies is zo'n organisatie. Woon je in Den Haag en wil je leuke klussen in jouw wijk doen? Meld je dan aan. Hoe meer je klust, hoe meer Crownies je spaart. Met die Crownies kun je leuke spullen bestellen via de website, bijvoorbeeld een cadeaubon voor de Action of Decathlon.

Ook in Zoetermeer kun je in je eigen wijk aan de slag. Ruim parkjes op, help buurtbewoners met het opfrissen van het portiek en maak zo je eigen buurt een beetje leuker en mooier. Kijk op deze website voor meer informatie en om je aan te melden.

Stel ons een vraag over 'Vrijwilligerswerk'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Maak kennis met JIP!

  • Links

    VIP
    Het punt voor vrijwilligerswerk in Zoetermeer. 

Stel ons een vraag over 'Vrijwilligerswerk'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!