Een eigen bedrijf

Droom jij ook elke dag van een eigen bedrijf? Bedenk dan eerst goed wat daar allemaal bij komt kijken, want een bedrijf beginnen doe je niet zomaar.

Het ondernemingsplan

Als eerst werk je jouw ideeën uit in een goed onderbouwd ondernemingsplan. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor jezelf. Je kunt het plan gebruiken om de financiering rond te krijgen, want je zult alleen een lening krijgen van banken als ze wat in je idee zien. Het is mooi als je je zaak kunt beginnen met eigen kapitaal of met een lening van familie of vrienden. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals allerlei particuliere fondsen en overheidssubsidies.

Wanneer je een eigen bedrijf begint moet jij je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier krijg je hulp en advies bij de voorbereiding van je bedrijf. De overheid heeft alles wat jij moet weten over je eigen zaak starten, verzameld op het Ondernemersplein.nl.

Een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) wordt ook freelancer genoemd. Freelancen betekent dat je opdrachten uitvoert voor je klanten/opdrachtgevers. Je moet dan zelf opdrachtgevers vinden. Je bent als het ware je eigen bedrijf, maar zonder personeel en zonder rechtsvorm. Informeer bij de Belastingdienst hoe het zit met belastingen en sociale premies.

Stufee Ondernemerschap

Stufee Ondernemerschap is speciaal voor alle studenten en starters die willen gaan ondernemen, maar nog niet volledig het risico van ondernemen willen dragen. Stufee verzorgt voor jou de volledige loonadministratie en facturatie, terwijl jij zelf in controle blijft over jouw opdracht en salaris. Stufee voorziet jou van alle benodigde documenten, zodat jij aan de slag kunt zonder dat je je eerst hoeft in te schrijven als bedrijf.

Wil je weten wat de voordelen voor jou zijn of direct starten met ondernemen via het Stufee Ondernemerschap, neem dan contact met hen op. Zij spreken dan eerst een keer af om alles met je door te nemen, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met je eigen opdrachten! 

Stel ons een vraag over 'Een eigen bedrijf'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons

 

Maak kennis met JIP!

 • Organisaties

  KAMER VAN KOOPHANDEL
  Koniginnegracht 13, Den Haag | 088-5851581

  ONDERNEMERSHUIS
  Prinsegracht 46, Den Haag  | 070- 389 81 86

  Het ondernemershuis is er voor jou als Haagse ondernemer, of je nu net gestart bent of het werk al een tijdje doet.

  Elke woensdag is er een gratis inloopspreekuur tussen 9:30 en 16:00 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Stel ons een vraag over 'Een eigen bedrijf'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!