Zo schrijf je een goed C.V.

Wil jij graag een baantje? Dan moet je een Curriculum Vitae (CV) hebben. Deze lever je samen met jouw motivatiebrief in bij het bedrijf waar jij graag wilt werken. Vaak vinden mensen(toekomstige werkgevers), het fijn om een gezicht te zien bij de sollicitant, het is dus handig om dit setje papieren persoonlijk af te geven. Wanneer dit qua tijd niet voor jou uitkomt en je wil toch snel solliciteren kan dit vaak ook via de mail of vacaturewebsites.

Om het jullie wat makkelijker te maken, hebben wij een JIP voorbeeld CV gemaakt, deze hoef je alleen nog maar in te vullen.
 

Download het voorbeeld CV

Maar hoe doe je dit goed? Hieronder volgen een paar algemene tip voor een goed CV: 

 • Gebruik geen rare lettertypen of versieringen;
 • Zorg voor een representatief e-mailadres;
 • Een CV bevat slechts feiten; wees altijd eerlijk!;
 • Zet altijd je laatste werkgever of opleiding bovenaan;
 • Benoem alleen relevante bijbaantjes;
 • Heb je nog niet zoveel werkervaring? Benoem dan bijvoorbeeld interessante opdrachten die je op school hebt gedaan of eventueel vrijwilligerswerk dat je hebt gedaan;
 • Een foto bij je CV maakt je CV meer persoonlijk, maar is niet verplicht. Let wel goed op wat voor foto je gebruikt. Zorg dat deze recent en professioneel is (dus geen duckface o.i.d. maar van het voorprofiel van jouw gezicht);
 • Laat je CV door iemand anders checken (Dit kun je bijvoorbeeld bij ons laten doen);
 • Sla je CV goed op je computer op met een duidelijke bestandnaam;
 • Vergeet niet steeds even te checken of jouw CV nog up-to-date is wanneer je opnieuw gaat solliciteren.


Nu wil je natuurlijk ook graag weten wat je niet moet doen op jouw cv, dat zijn de volgende punten:

 1. Spelfouten
 2. Onprofessionele foto
 3. Rommelige lay-out
 4. Onlogische lay-out
 5. Teveel woorden nodig hebben

Ga je aan de slag met ons voorbeeld en kom je er niet helemaal uit? Je kunt altijd even bij het JIP bij jou in de buurt terecht voor hulp met het pimpen van je CV.

Stel ons een vraag over 'Zo schrijf je een goed CV'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

Stel ons een vraag over 'Zo schrijf je een goed C.V.'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!