Spreekuur voor dak- en thuisloze jongeren bij JIP

Het Straat Consulaat houdt op donderdag spreekuur voor jonge dak-, en thuislozen bij het Jongeren Informatie Punt Den Haag. Dit spreekuur is speciaal voor jongeren die dakloos (dreigen te) raken of overwegen van huis weg te lopen. Het spreekuur wordt verzorgd door jonge vrijwilligers die zelf ook ervaring hebben met dakloosheid en een ondersteuner van het Straat Consulaat. Zij kunnen jou uit hun eigen ervaring tips en advies geven over welke hulp en opvang er is. En ook fijn, je kunt er gewoon even je verhaal kwijt, zonder dat je het gevoel hebt met een hulpverlener te praten.

We weten uit ervaring dat je om meerdere redenen dakloos kunt worden. Bijvoorbeeld door ruzie thuis, maar ook door schulden die in een korte tijd boven het hoofd groeien. Tijdens de Coronacrisis zijn veel jongeren hun bijbaan kwijt geraakt, waardoor in korte tijd schulden zijn ontstaan de kans op betalingsproblemen toe is genomen. De gemeente Den Haag biedt hulp om je zaken op orde te brengen. Maar dan moet je wel weten waar je om hulp moet vragen, zodat je niet onnodig lang bij mensen op de bank hoeft te slapen. Een goede voorbereiding op je intake gesprek helpt om snel de juiste hulp te krijgen.

Loopt de stress thuis zo hoog op dat je van huis weg wilt lopen? Dreig je dakloos te worden of sta je op straat? Dan heb je waarschijnlijk allerlei vragen over hoe jij zo snel mogelijk een dak boven je hoofd kan krijgen.

Dit kun je verwachten van het spreekuur voor jonge dak,- en thuislozen:

 • Je krijgt informatie over hoe de daklozenopvang in Den Haag werkt en wat je ervan kunt verwachten;
 • Samen bereid je jouw gesprek bij het daklozenloket of een andere hulpverlenende organisatie voor, zodat je jouw hele verhaal goed kunt vertellen;
 • Er zijn acties die jij zelf kunt doen en als je hulp nodig hebt dan krijg je uitleg over de verschillende soorten hulp die er in Den Haag is. Zo kun je samen bekijken bij welke hulpverlenende organisatie je wilt worden aangemeld;
 • Loopt de aanmelding voor hulpverlening of daklozenopvang niet lekker? Dan kunnen we hierin bemiddelen tussen jou en de zorgaanbieder of daklozenopvang;
 • Heb je zorg nodig, dan kun je hulp krijgen met het maken van afspraken met een zorgaanbieder;
 • Je kunt je verhaal kwijt aan een leeftijdsgenoot die zelf ook dakloos is geweest.

Afspraak maken

Bel voor een afspraak met 070 – 205 3500 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur) of stuur een WhatsApp bericht naar 06 – 15 888 955. Vanwege de corona-maatregelen werken we op afspraak.

Stel ons een vraag over 'het spreekuur voor dak- en thuisloze jongeren bij JIP'?

Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen. Ben jij de volgende? Je bent van harte welkom! Vul je gegevens in en stel ons je vraag. Je hoort snel van ons.

 • Organisaties

  Straat Consultaat
  Het Straat Consulaat ondersteunt dak- en thuislozen als je er zelf niet uit komt met een hulpverlenende organisatie. Bezoeken op afspraak.
  Parkstraat 32, 2514 JK Den Haag | 070-31 816 82

 • Brochures

  Op Straat
  Dit is onze folder met de belangrijkste informatie voor als je op straat staat.

  Goed Wonen krant
  Op jezelf wonen, ben jij er klaar voor? Lees deze krant door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Goed met Geld krant
  Op een gegeven moment moet of wil je zelf je geldzaken regelen. Met de Goed met Geld krant weet je waar je allemaal aan moet denken en geeft je praktische tips.

  Moeilijke Post, Makkelijk Uitgelegd service
  Soms zit er post in je brievenbus waar je hoofdpijn van krijgt. Moeilijke woorden, dreigende taal... wat moet je ermee? Wij helpen je, via WhatsApp of in de winkel met je post.

   

Stel ons een vraag over 'Spreekuur voor dak- en thuisloze jongeren bij JIP'

Bij het JIP helpen we je graag verder. Vul je gegevens in en stel je vraag. De info die jij ons stuurt gebruiken we alleen om jou advies en informatie te mailen. We geven jouw informatie niet door aan anderen. Je hoort snel van ons!