Maakt u zich zorgen om een (jonge) medewerker?

  • U heeft een medewerker die, door problemen in de privesfeer, onvoldoende functioneert;
  • Vanuit goed werkgeverschap en collegialiteit wilt u deze medewerker een zetje in de goede richting geven;
  • U heeft echter beperkte tijd en wellicht onvoldoende inzicht in waar deze medewerker terecht kan voor advies en hulp.

Wij denken graag met u mee!

Dagelijks helpen we jongvolwassenen met vragen over geld, wonen, kopzorgen, seksuele gezondheid, ongeplande zwangerschap en meer. Met persoonlijk advies, betrouwbare informatie en onze uitgebreide kennis van de sociale kaart in Delft, Den Haag en Zoetermeer. Al meer dan 25 jaar zijn wij er voor jongeren van 12 t/m 27 jaar.

Maakt u zich zorgen om een medewerker van 27+? Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld SchuldHulpMaatje of Humanitas in uw gemeente.

Hoe kunnen wij u ontzorgen?

Wij bieden maatwerk, want elke situatie vraagt een eigen aanpak. Soms is het voldoende om samen telefonisch af te stemmen, zodat u voldoende informatie heeft om uw medewerker te ondersteunen. In veel gevallen vinden jongvolwassenen het fijn om een vertrouwelijk gesprek te hebben met een 'neutraal' persoon. Bijvoorbeeld als er problemen spelen waar een taboe op ligt. 

Schakel ons gerust in om in gesprek te gaan met uw werknemer. We sluiten dan bijvoorbeeld aan bij een gesprek bij u op kantoor. Of uw medewerker kan zelf een afspraak met ons maken en langskomen bij het JIP.

Uw steun maakt het verschil

We merken dat de betrokkenheid van werkgevers sterk bijdraagt aan het oplossen van problemen. De werknemer voelt zich gesteund en dat verhoogt de motivatie om de schouders er onder te zetten.

Een voorbeeld

Bij een aannemer werd beslag gelegd op het salaris van een jonge werknemer. Deze wilde weinig kwijt over zijn situatie, maar hij had steeds meer moeite om op tijd op werk te zijn. Zijn auto moest worden gerepareerd en hij had hier geen geld voor. Het was een prima werknemer, maar dit beïnvloedde zijn functioneren te veel. De werknemer kon kiezen: hulp inschakelen of zijn jaarcontract werd niet verlengd. Samen hebben zij het JIP gevonden en de werknemer heeft met hulp van de jongerenadviseur zijn financiële situatie (en leefsituatie) in kaart gebracht. Met praktische ondersteuning (een aflosplan, hulp bij betalingsregelingen en tips om geld te besparen) heeft deze jonge werknemer zijn financiën gestabiliseerd en kon zich weer volledig inzetten op werk.

Win-win-win

Wij willen er vroeg bij zijn met informatie en advies, zodat problemen worden voorkomen. U kent uw werknemers als geen ander en kan een zetje in de goede richting geven. Dat is goed voor uw werknemer, maar ook voor u. Immers: een zorgeloze werknemer is een productieve werknemer. 

Neem contact op:

070 - 205 35 00  of e-mail ons op info@jiphaaglanden.nl

PS: Wij hebben een aantal flyers en folders welke wellicht interessant zijn voor uw medewerkers. (zie 'handige downloads' op deze pagina)