Werk

Dat het coronavirus invloed heeft op iedereen is wel duidelijk. De één is zijn baan kwijt, de ander moet juist overwerken. Overal worden maatregelen doorgevoerd om het werk veilig te kunnen doen. Niets is meer hetzelfde. Dat kan de nodige vragen oproepen.

Zo krijgen we bijvoorbeeld veel vragen over het vinden van een nieuwe baan, maar ook over je rechten en plichten op je huidige werkplek.

Waar loop jij tegenaan:

  • Heb je hulp nodig bij het solliciteren?
  • Heeft je baas je flex-contract opgezegd door corona en wil je weten waar je nu recht op hebt?
  • Is het zo druk op werk dat er collega’s (of je baas) met gezondheidsklachten doorwerken en maak je je daar zorgen over?
  • Neemt je baas niet genoeg maatregelen om te zorgen dat jij veilig kunt blijven werken?

Bij al dit soort vragen kunnen we je helpen met informatie en advies.

Als je zonder werk zit, dan zit je waarschijnlijk ook zonder geld of moet je op z’n minst bezuinigen op je uitgaven.

Kijk naar je inkomsten van nu en vergelijk die met je uitgaven van voor corona. Gaf je toen meer uit dan dat je nu verdient dan wordt het tijd om slim te besparen. Wij kunnen je helpen om hier een overzicht van te maken en geven je tips om minder geld uit te geven;

Als je geen inkomen meer hebt is het belangrijk om bij de gemeente om hulp te vragen. Die hulp kan bijvoorbeeld een tijdelijke uitkering zijn. Geld wat je van de gemeente krijgt om je vaste rekeningen en je eten te kunnen betalen. Ga naar de website van jouw gemeente of bel ze voor meer informatie. Kom je er zelf niet uit? Ook hierbij kunnen we je helpen.

App, bel, mail of maak een afspraak bij ons in de winkel.

Meer informatie en hulp tijdens de Coronacrisis

 

Hulp in Delft

Hulp in Den Haag

Hulp in Zoetermeer

Ik wil hulp, maar woon niet in Delft, Den Haag of Zoetermeer