vlag
vlag

Projecten

JIP Haaglanden wil graag inspelen op de behoeften en signalen van jongeren in de regio Haaglanden en in Den Haag, Delft en Zoetermeer. Naast de reguliere werkzaamheden doen wij dit met de volgende projecten:

Meer informatie over bovenstaande projecten vind je hieronder! 

vragen

Projecten

Love Your Mind

Love Your Mind is een project door en voor jongeren over mentale gezondheid. Het doel is om jongeren die op een wachtlijst staan voor jeugdzorg steun te geven. We hebben een team van 25 jongeren die speciaal getraind zijn als MindMaatje. Zij kunnen andere jongeren ondersteunen door ze informatie, advies en voorlichting te geven, maar ook (h)erkenning is een wezenlijk onderdeel van onze werkwijze. Love Your Mind is in eerste instantie bedoeld voor iedere jongere in regio Haaglanden die wel of niet op een wachtlijst staat in de leeftijd tot 23 jaar. Meer info? Klik hier!

Love Your Mind is een gezamenlijk initiatief. Er wordt nauw samengewerkt met partners als ExpEx, Bureau LWPC, Centrum 1622, Youz, GGZ Delfland, Jeugdbescherming West en Schakenbosch. Het project is voor de regio Haaglanden en heeft een looptijd van drie jaar. Love Your Mind is mede mogelijk gemaakt door BREN, Stichting Boschuysen, Oranje Fonds en Fonds 1818. 

Delft bokst het voor elkaar!

Delft bokst het voor elkaar! is een op maat gemaakte training waarin jongeren aan de slag gaan met sport, emotie en praktische ondersteuning op de leefgebieden. De desbetreffende jongeren krijgen trainingen in boksen en hebben het in groepssessies met elkaar over thema's die passen bij hun leefwereld. 

Delft bokst het voor elkaar! is een initiatief van Gemeente Delft en wordt in samenspraak met het JIT en jongerenwerk op maat gemaakt afhankelijk van de thema's die spelen in de groep. De training zal per medio juni 2024 van start gaan. 

SchuldZero

Veel jongeren in Den Haag kampen met geldzorgen. De stress is soms zo hoog dat zij er mentale en fysieke klachten van krijgen. SchuldZero helpt hen met advies en met het vinden van de juiste weg. Samen zorgen we ervoor dat veel meer jongeren goed leren omgaan met geld. Zo hopen we heel Den Haag SchuldZero te krijgen.

Daarnaast is het jongerenteam van SchuldZero in gesprek met aanbieders in Den Haag die te maken hebben met jongeren met schulden. Ze geven hen gevraagd en ongevraagd advies over hun dienstverlening en communicatiemiddelen. De ambitie is een eigen stempel te ontwikkelen waar heldere voorwaarden aan zijn gekoppeld waar de kwaliteitscheck aan zou moeten voldoen. Mede vanuit het jongerenperspectief. 

Schuldzero is een gezamenlijk initiatief van Haagse jongeren, Stichting JESS en Centrum 1622.